„A túralovaglás lovas szabadidősport. Az ember, a ló és a természet közvetlen kapcsolatában valósul meg, üdítőleg hat az istállózott lovakra és a természettől meglehetősen elszakadt emberre”(Vér, 2001).

A lovasudvar szervezésében lehetőség van kör-, hétvégi-, csillag-, valamint egy napos túrára. 10 fő számára tudunk lovat biztosítani és körülbelül 10 – 15 fő számára fogatot. Hosszabb túrák esetén a megyehatárt átlépve, eljutunk Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyék elbűvölő tájaira, fogadóiba. Napos túrák esetén az ebédre a fordulópont idején, helyén kerül sor, amit meg lehet oldani egyszerű piknikkel, útközben a nyeregtáskában vagy esetleg a kísérő fogaton szállított ételekből (tárcsán frissen sültek a helyszínen). Bár az általunk szervezett lovastúrákon erre ritkábban kerül sor, inkább ló és lovasa számára jól felszerelt lovasfogadóban töltjük el az ebéddel összekötött pihenőidőnket.

Így van ez a "sarlóspusztai" túra esetében is, ahol egy napfényes reggelen útnak indulunk szakképzett lovasoktatóval és nyugodt lovakkal Sarlóspuszta Club Hotel irányába. Élvezve a hotel vendégszeretetét, közösen elfogyasztunk egy finom ebédet, majd megpihenve folytatjuk az utunkat - ezúttal már hazafelé - a költői szépségű Kiskunsági Nemzeti Park területein. 

Következő egynapos lovastúrák Sarlóspusztára:

2015. szeptember 27.

2015. október 11.

2015 október 25.

 

pano01